Home

NL

EN

Home Programma Nieuws & Blogs Nieuwsbrief Verslagen Over Land Art Lives

NL

EN

Foto Jordi Huisman, courtesy Land Art Flevoland
3 oktober 2024 

Conferentie Land Art Lives 2024

Internationale conferentie over de toekomst van land art met Humberto Moro van de Dia Art Foundation (VS), Lisa Le Feuvre van de Holt/Smithson Foundation (VS), Britta Peters van Urbane Künste Ruth (DL) en vele anderen.

Datum: donderdag 3 oktober 2024
Tijd: 10.00 (inloop 09.30) tot 17.00 uur met een drankje na afloop
Locatie: Agora, Lelystad (op 500 meter van Station Lelystad Centrum)
Kosten: € 75,- * p.p. incl. lunch, studenten € 25,- op vertoon geldige studentenkaart

ja, ik bestel een ticket

Op 3 oktober 2024 komen de onderwerpen uit het voorprogramma van Land Art Lives samen tijdens een internationale conferentie in het Agora Theater in Lelystad. We beginnen de dag met twee internationale sprekers, waarna er in de middag parallelle werksessies over de toekomst van de land art plaatsvinden. De dag wordt voorgezeten door kunsthistoricus Meta Knol. Naast het programma is er veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je verder te verdiepen in lees- en archiefmateriaal.

Sprekers

Humberto Moro van de Dia Art Foundation (Verenigde Staten) geeft een lezing over de manieren waarop Dia de iconische land art werken in Amerika beheert en hoe ze daar omgaan met actuele ontwikkelingen. Naderhand gaat Anja Novak van de Universiteit van Amsterdam met hem in gesprek over de raakvlakken met Flevoland. Britta Peters van Urbane Künste Ruhr (Duitsland) heeft jarenlange ervaring bij Skulptur Projekte Münster en vertelt over haar programmatische aanpak in het Ruhrgebied. Lisa Le Feuvre van de Holt/Smithson Foundation (Verenigde Staten) gaat na afloop met haar in gesprek.

Middagsessies

Na deze inspirerende input gaan de deelnemers ’s middags met elkaar in gesprek. In een aantal paralelle sessies worden verschillende onderwerpen en vragen besproken. Wat is de specifieke dynamiek tussen land art en publiek, en is er naar aanleiding van de grote ruimtelijke opgave waar Nederland voor staat aanleiding voor nieuwe land art? Aan elke sessie nemen drie bijzondere gasten deel, waaronder Marjolijn Dijkman (beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Enough Room for Space), Orlando Maaike Gouwenberg (Stichting Sonsbeek), Benno Tempel (Museum Kröller Müller), Simone Vermaat (RCE), Mieke Conijn (IJsselbiënnale), Lydia Beerkens (SRAL) en vele anderen.

Complete programma

Het complete conferentie-programma met alle workshops en tijdsschema volgt binnenkort. Schrijf je in voor de Land Art Lives nieuwsbrief om op de hoogte blijven van nieuwe programma-onderdelen en verslagen van het voorprogramma.

* Lukt het je niet om de reguliere prijs te betalen? Neem contact met ons op en we zoeken naar een oplossing

Humberto Moro, Dia Art Foundation
Meta Knol, foto Rob Overmeer
Anne Reenders (Kunstmuseum M.) en Martine van Kampen (Land Art Flevoland)
Lisa Le Feuvre
Anja Novak