Home

NL

EN

Home Programma Nieuws & Blogs Nieuwsbrief Verslagen Over Land Art Lives

NL

EN

Seven Magic Mountains (2016) door Ugo Rondinone, foto Martine van Kampen / Land Art Flevoland
16 mei 2024 

Reisverslag: Seven Magic Mountains

Martine en Anne bezoeken Seven Magic Mountains (2016) van Ugo Rondinone in Las Vegas, Nevada. Uit de aantekeningen van Martine:

Ugo Rondinone, Seven Magic Mountains

De gewoonte van mensen om stenen rechtop te zetten of op elkaar te stapelen is oud en wijdverbreid - van de menhirs tot de stenenstapeltjes die op begraafplaatsen kleine altaartjes vormen. De Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone plaatste een reeks enorme rotsblokken op elkaar voor zijn kunstwerk Seven Magic Mountains, dat even ten zuiden van Las Vegas te bezoeken is. Het werd gemaakt in 2016 in opdracht van het Art Production Fund en het Nevada Museum.

Geen effectbejag

Het werk is enorm goed bezocht, en ook als wij er zijn komen er voortdurend nieuwe bezoekers, die voortdurend selfies maken. Niet gek: het is dan ook enorm fotogeniek. Het past met z’n felle neonkleuren bij Las Vegas en de kunstmatigheid van die context - maar ook bij de uitgestrekte, zanderige en rotsige vergezichten erachter. Het lijkt een werk dat een beetje aan effectbejag doet, maar daarin hebben we het onderschat, want het is zonder meer mooi om te zien en gelaagd genoeg om te overpeinzen.

Moeder Natuur

Dat peinzen ging zelfs nog even door, toen we de volgende dag de nabijgelegen Bryce Canyon bezochten en ons realiseerden dat ook hier de gestapelde vormen van Rondinone te herkennen zijn. Moeder Natuur was de mens dus al voor, vele miljoenen jaren.

Bekijk hier de andere (visuele) reisverslagen

Bryce Canyon, foto Martine van Kampen / Land Art Flevoland
Seven Magic Mountains (2016) door Ugo Rondinone, foto Martine van Kampen / Land Art Flevoland
Seven Magic Mountains (2016) door Ugo Rondinone, foto Anne Reenders / Kunstmuseum M.